Skip to main content.

Univar tekee yhteistyötä tanskalaisen superautojen valmistajan Zenvon kanssaMay 30, 2018

Shell Helix Ultra voitelee yli 1100 hevosvoiman V8-moottoria.

 Skandinavialla on paljon tekemistä Italian, Ranskan ja Saksan kaltaisten maiden supercar-historian saavuttamiseksi, mutta tanskalainen Zenvo pyrkii kovasti tekemään juuri tätä. Vuodesta 2009 tämä eksklusiivinen valmistaja on kehittänyt ja rakentanut äärimmäisiä autoja Tanskan Prestøssä – tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta etelään.

Myös Univar on tammikuun 1. päivästä alkaen Zenvon tiimissä mukana yhteistyössä, joka sisältää sekä markkinointia että teknistä tukea.

– Kun tapasimme Zenvon, tuli selväksi, että voisimme tehdä yhteistyötä useilla, mielenkiintoisilla tavoilla. Voimme esimerkiksi tarjota heille täydellisiä öljyjä ja nesteitä, joita he tarvitsevat omille autoilleen sekä öljyanalyysejä omien moottoreidensa testaamiseen, sanoo Pohjoismaiden liiketoiminnan kehityspäällikkö Morten Hersoug.

Zenvon kannalta oli tärkeää sitouttaa paikallisia kumppaneita lähempään yhteistyöhön ja yhteistyö Univarin Pohjoismaiden organisaation kanssa sopii näin hyvin heidän strategiaansa.

– Yhteistyöllä on keskeinen rooli kaikessa Zenvon toiminnassa ja haluamme työskennellä tiiviisti useiden tanskalaisten yritysten kanssa. Olemme erityisellä tiellä kehittämässä Tanskan ensimmäistä ja ainoaa superautoa ja siitä syystä työskentelemme yritysten kanssa, jotka korostavat tätä viestiä, sanoo Zenvo Automotiven markkinointijohtaja Peter van Rooy.

Markkinointia ja teknistä tukea

Univarille ja Shellille, joilla on jo laaja yhteistyö Ferrarin ja Hyundain WRC-tiimien kanssa, on ilmeinen uusi sulka hattuun, että vielä uusi superauton valmistaja aloittaa tiiviin yhteistyön.

– Selvästi tällaiset sopimukset ovat tärkeitä Shellin kannalta. Ne osoittavat, että tuotteemme selviytyvät äärimmäisimmistä tilanteista, Hersoug sanoo.

Zenvolle teknisen puolen yhteistyö on tärkeää, korostaa Van Rooy.

– Olemme pieni valmistaja, joka tuottaa vähän autoja ja se tarkoittaa, että meidän on oltava erittäin tehokkaita. Suurilla valmistajilla voi olla kokonainen laivasto testiautoja, meillä on yksi auto, joka toimii näyttelyautona, koeajossa ja toivottavasti päätyy vielä loppukäyttäjällekin. Siksi luotamme siihen, että pystymme tekemään tarvittavat testit lyhyemmässä ajassa kuin ne tavallisesti tehdään, hän sanoo.

Univar auttaa Zenvoa analysoimaan öljyjä ja muita nesteitä autojensa testaamisen yhteydessä.

Ottamalla öljystä näytteitä aina tietyn ajokilometrimäärän jälkeen näemme kuinka se muuttuu. Se antaa Zenvolle hyödyllisiä tietoja autonsa kestävyystestien yhteydessä, Univarin Hersoug sanoo.

Patentoitu

Zenvo tuottaa nyt mallia TS1 – autoa, joka on ensimmäisen ST1-mallin seuraaja. Nimen kirjaimet tulevat moottoritekniikasta, koska ensimmäisessä mallissa oli kompressori ja turbo (Supercharger ja Turbo), uusimmassa versiossa on uusi moottori, jossa on kaksi kompressoria. Ja kyse ei ole mistä tahansa moottorista.

Zenvon uusimmassa mallissa on 5,9-litrainen V8, joka tuottaa yli 1100 hevosvoimaa – se on noin kymmenen kertaa tavallisen Volkswagen Golfin teho. Näin se kiihtyy 100 km/h nopeuteen alle kolmessa sekunnissa ja sen huippunopeus on hulluhko 375 km/h.

Toisin kuin monet muut pienet superautovalmistajat, Zenvo tuottaa itse lähes kaiken – myös moottorit ja hiilikuituosat.

Meillä on tällä hetkellä noin 30 työntekijää ja toistaiseksi olemme tuottaneet 12 autoa toiminnan aloittamisen jälkeen. Pitkällä aikavälillä tavoitteena on kasvaa ja toivomme voivamme tuottaa tulevaisuudessa vuosittain 20 autoa, toteaa markkinointijohtaja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme neljä kertaa vuodessa uutiskirjeen, jossa on tietoja uusista tuotteista ja kertomuksia asiakkailtamme voiteluainealalla.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.